loading

بندر چابهار

چابهار از مناطق آزاد بازرگانی کشور و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانه­ دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. لنگرگاه این بندر قابلیت پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌ پیما را دارد. بندر چابهار (که به دلیل آب و هوای همیشه بهاری و معتدل، در طول تاریخ، چهاربهار نامیده می­شده است) به دلیل موقعیت راهبردی ویژه­ ی خود ، از اهمیت فراوانی در ایران و منطقه برخوردار است. چابهار به عنوان نزدیک‌ ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه شامل : افغانستان ، ازبکستان ، تاجیکستان ، قرقیزستان ، قزاقستان به آبهای آزاد همواره مورد توجه ویژه قرار داشته است . موقعیت ارزشمند استراتژیک این بندر به عنوان یکی از مهم­ترین چهارراه‌ های کریدور شمال – جنوبِ بازرگانی جهان، موجب شده است که در سال­ های گذشته سرمایه‌گذاری­ های فراوانی در آن انجام شود؛ ساخت اسکله و افزایش گنجایش بارگیری کشتی‌ های اقیانوس‌پیما در خلیج چابهار ، ساخت راه‌آهن به سوی آسیای میانه و احداث فرودگاه بین‌المللی در این شهر از جمله فعالیت­های انجام شده و یا در حال انجام در این بندر در سال­های اخیر بوده و هستند. و در حال انجام در منطقه­ی آزاد چابهار هستند.

فعالیت­ های شرکت آریا بنادر ایرانیان در بندر چابهار در حوزه­ های در دو بخش عمده انجام می ­شود:

بخش اول ؛ توسعه تجهیز و بهره برداری در ۲۱۰ هکتار از زمین های بندر شهید بهشتی چابهار به مبلغ ۴۰۳ میلیون دلار که ۳۳۰ میلیون دلار آن از طریق صندوق توسعه ملی تامین شده است .

بخش دوم ؛ شامل تأمین تجهیزات بندری توسط شرکت IPGPL کشور هندوستان است. در این بخش، شرکت هندی با سرمایه ­گذاری مبلغ ۸۵ میلیون دلار، اقدام به خرید تجهیزات و بهره برداری از اسکله های کانتینری و جنرال کارگو خواهد نمود . بر اساس قرارداد های منعقد شده تجهیز و بهره­ برداری از بندر فوق توسط هندی ها در یک دوره­ی ۱۰ ساله انجام خواهد شد .